Hunmagyar Vérszövetség: Továbbiak a programunkból!

(35)      Környezetvédelem, állatok védelme

a)     Környezeti katasztrófa kockázatával, valamint a környezetszennyezéssel járó energia előállításának, valamint felhasználásának fokozatos, vagyis lehetőség szerinti visszaszorításának azonnali és nagyléptékű megkezdése! Számtalan ma még nem támogatott, gyakran erősen korlátozott, sőt eltaposott alternatív energetikai megoldás támogatása.  Nem lehet vita téma! A cél támogatása, lehetőség teremtése esetén a szelekció önmagától beindul, s mindennemű hasznára válik a Nemzetnek, az emberiségnek, ahelyett, hogy az energiatermelés, felhasználás csak bizonyos körök több tekintetben is kárt okozó bevételét jelenti. Az emberiség a fenntartható élethez azonnal ezt az utat kell választania, hiszen már ketyeg az óra!

b)     Mindennemű motorikus meghajtás esetén, de csakis a lehetőségek függvényében, a lakosságot pluszban nem terhelve, fokozatosan a környezetkímélő üzemre szükséges áttérni.

c)      A fűtési szezonban, vagy más alkalmakkor történő mérgező anyag égetése egyszerűen tarthatatlan. Ezért elengedhetetlen a vegyi anyag / műanyag tartalmú fa és egyéb műanyag hulladék, autógumi égetésével terhelt légszennyezés legkövetkezetesebb felszámolása. A „fabrikett" gyártók, asztalosipari hulladékot is előállítók részére előírás és annak szigorú ellenőrzése a felhasznált anyag, valamint hulladék sorsának vonatkozásában. (Lényegileg nem csak bűzről és önmagában is káros porról / füstről van szó! Hanem olyan anyagokról, melyek mikroszemcséi, kémiai anyagai már egy alapos belélegzés által a véráramba, szervekbe bejutva, a zsír és esetleg más szövetekben elraktározódva később gyakran rákkeltő hatást és más betegséget váltanak ki. Súlyosabb kártétel, mint a garantáltan káros dohányzás, de sem az állam, sem a felelőtlen, vagy korlátolt önkormányzatok nem veszik komolyan a tudatlan emberek által kivitelezett mérgezést, környezetkárosítást. Nem beszélve arról, hogy súlyosan hozzájárulnak bolygónk fenntartható emberi életet biztosító állapotának rohamos rombolásához. A témában tudatlan önkormányzatok zöme nem, vagy csak formálisan törődik a szintén tudatlan emberek által okozott súlyos helyzettel.)

d)     A légszennyezés felszámolásnak több, egymással elengedhetetlen kötelékben lévő, jogszabályban előírt módja kötelező kell, hogy legyen.

-       A felvilágosítás, tiltás, amit rendre az oktatásban, évente számtalanszor a médiában és az önkormányzatok által minimum évente egy-két alkalommal kiküldött felhívásban kellene megjelentetni.

-       Felderítés és súlyos szankcionálás. Az önkormányzatokat kötelezni kell, hogy a közterületfelügyelők ez irányú továbbképzése és szigorú munkavégzési kötelezettségre predesztinálása megtörténjék.

-       Az önkormányzatokat kötelezni kell egyrészt a füstkibocsátás folyamatos érzékszervi ellenőrzésének, bizonyos esetben szükséges szakértői bizonyításának és szigorú szankcionálás elvégzésére.

-       Az önkormányzatokat mindenképpen kötelezni kell egy éjjel-nappali légszennyezési segélyvonal és azonnali intézkedést lehetővé tevő ügyelet létrehozására, ahol a lakosok bejelentést tehetnek. (Nem mellékesen a közterületfelügyelet feladatait amúgy se a szokásos hivatali órákban, hanem az év minden napján, reggeltől, legalább 22 óráig kell ellátni.)

-       Az állami kéményseprő vállalat, mint hatóság, ellenőrizze a cégek és a magán ingatlanok kéményeit, tüzelőberendezéseit, a tüzelt anyag vonatkozásában is.

-       Százezer számra borítja házainkat azbeszt tartalmú pala, de tisztességes ártalmatlanításáról nem gondoskodik az állam, pedig állam tette lehetővé a használatát és adták el drágán a lakosságnak. Most ez is hatalmas üzleti lehetőség keveseknek, mert irtózatos pénzt kérnek az elszállításáért, ennek okán is töretlenül szaporodik a tüdőrák, mert az azbeszt mikroszálak száraz időben szállnak a levegőben.

e)     Szemetes erdő, szemetes település, szemetes településhatár, szemetes utak, egyre szemetesebb magyarországi állapot azonnali felszámolása. (Pl.: Sok szépségéről ismert településen, mint Sopron is, a házaktól párszáz méterre, több helyen lom és szemét, de hiába jelenti a lakosság a vezetésének, nincs hathatós intézkedés.  A bejelentett lomot sokszor nem, vagy csak hetek, hónapok múlva viszik el. Előfordult, hogy valaki zsákszámra égette a szabadban a műanyagot, rendőrt hívtak, de szankcionálás nem történt, a tettes 2 perc múlva tovább égethetett. A nonprofit hulladékkezelés is csak üres politikai reklámfogás – retorika, hiszen a jól bevált, egy köbméterig történő, akár mennyi alkalommal ingyenes lakossági hulladékátvétel lehetőségét is felszámolták. Helyette egyszer-kétszer vesznek át, a többit horribilis összegért, miként Sopronban. Megy a zöldbe, vagy párolog a levegőbe! Országosan jellemző, hogy zöld közterületen a szemetes edények kihelyezése elégtelen, ha mégis van, a rendszeres ürítésükkel nem törődnek.)

-       Ma már jelentéktelen összegbe kerülő kameracsapdák alkalmazásával, beazonosítással, jelentősen emelt büntetési tétel kivetésével és a büntetettek médiában történő kipellengérezésével is hathatós változást kell elérni!

-       Környezetvédelemhez tartozó olyan országos hatóság létrehozása, mely az önkormányzatok, vasút, közút, ... felelős illetékességi területe szerint végez folyamatos ellenőrzést, bejelentési lehetőséget biztosít és a terület felelősei irányában szükséges, hathatósan súlyos bírságolást hajt végre az országban.

-       Más megtisztult országban sem történik ez másként!

f)       Silány, eldobásra "érdemes", nem környezetbarát palackok, csomagolások gyártásának megszüntetése és alkalmazási területük szűkítése, környezetbarát és visszaváltható, újra felhasználható csomagolások, palackok gyártása.  Kukoricából is gyártható pillepalack!

g)     Folyóink mentén új árterületek kialakítása és az eltúlzott, környezetre veszélyes, magas gátrendszerek tehermentesítése, ez által természeti környezetépítés.

h)     A környezet ártalmára történő eszetlen belterületbe vonás, városaink gátlástalan, ráadásul sokszor a megfelelő infrastruktúrát megelőző elégtelen, üzleti szempontból történő bővítésének országos leállítása, az alkalmas áramerősség függvényében az elektromos vezetékek föld alá kényszerítése.

i)       Vadvilág, fák, erdők, parkjaink, zöldterület, folyóink, tavaink, az egész biológiai élettér fokozott területi és állagvédelme.

j)       Mindennemű út gátlástalan sózásának kiváltása. (Magyarországon bányászható anyagokkal bőven van rá lehetőség, ennek ellenére még csapadékelvezető nélküli, zöld környezetben is gátlástalan mennyiséggel sóznak, pl.: Sopronban.)

k)      Kert- Hunmagyarország! Egészséges, a környezetre is kivetített önfenntartó gondolkodás, virágzó ökofalvak, virágzó tanyák, nem a modernitás rossz értelmében és létszámában rákos sejtként fejlődő, hanem élhetővé tett városok, mint életterek. Környezetkímélő, környezetrehabilitálós technika, ennek megfelelő munkahelyek, egészséges környezet, egészséges ételek, egészséges életmód, egészséges lélek, a köz és a világ irányában felelősséggel történő önrendelkezés, mely bizony nem lehet önzés. A generációkon átívelő, egészséges, fenntartható emberi élet legfontosabb záloga, ha összhangban élünk a természettel.

l)       Szigorú állatvédelmi törvényt dolgozunk ki. „Állatvédelmi Rendőrséget” állítunk fel és hatékony bírósági gyakorlatot folytatunk az ártatlan, kiszolgáltatott állataink védelme érdekében.

Címkék: a párturalom felszámolásáért! ( ideiglenes kényszerpárt) kőműves géza

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.