Hunmagyar Vérszövetség: „Hunmagyar sorsot hunmagyar kézbe!" (Hunmagyar Vérszövetség)

Új uniós szabályozás miatt betilthatnák a kerti veteményest

„A NATO háborúba, az Európai Unió a nyomorba taszít. Független Magyarországot!”

Hunmagyar sorsot hunmagyar kézbe!"

(Hunmagyar Vérszövetség)

Nemzetközi online petíció aláírását kezdeményezte május elején egy német civil csoport az új európai vetőmag-szabályozás ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Nemrégiben kiszivárgott, hogy a brüsszeli új vetőmag-szabályozás az agrokémiai ipar érdekeit szolgálja – áll a vetőmagok sokféleségét szavatoló kampány német tiltakozócsoportjának levelében. Napjainkban tíz nagyvállalat uralja a világ vetőmagpiacának háromnegyedét.

Vetőmag-nagyvállalatok lobbizták ki az új szabályzatot

Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának rendelkezése maga után vonná számos hagyományos és ritka gyümölcs-, zöldség- és gabonafajta eltűnését a piacról. A helyi adottságokhoz valamint biotermesztéshez alkalmazkodott, változatos fajták használatát az unió által javasolt bürokratikus szabályrendszer megnehezítené.

Fotók: A szerző felvételei

Az új uniós vetőmag-szabályozás aktuális tervezete elősegíti, hogy a vetőmagpiac néhány vetőmagipari vállalat kezében összpontosuljon, ezáltal a mezőgazdasági nagyvállalatok befolyása tovább erősödne, kiszorítva a kistermelőket és a biogazdálkodókat a piacról.

A szabályozás értelmében csak génbankokon keresztül lehetne elérni a változatos fajtákat, kötelezővé tennék a fajtabejelentéseket. A petíció követelései közt szerepel az, hogy a jelenlegi regisztrációs kritériumokat enyhítsék az olyan növényfajták esetében, amelyek sokféleségükből adódóan alkalmasak a biotermesztésre, mivel így az egyes földrajzi régiók mezőgazdasága a klímaváltozáshoz, az új kártevőkhöz és a betegségekhez való alkalmazkodóképessége megmarad és továbbra is lehetővé teszi a környezetbarátabb életmódot.

A jelenlegi, vetőmag regisztrációra vonatkozó kritériumok alapján bizonyos, veteményre szánt növényfajták regisztrációs kérelmét rutinszerűen elutasítják. A német tiltakozócsoport szerint alig van már néhány olyan növényfajta, amelyeket kifejezetten a biogazdálkodás számára hoztak volna létre a sokféleségük alapján. Az ökológiai gazdálkodásnak azonban szüksége van olyan növényekre, amelyek vegyszerek nélkül is elég erősek és ellenállók, ez pedig kizárólag széleskörű, természetes génkészlettel lehetséges.

Szőcs-Boruss Miklós Attila, a kolozsvári székhelyű Ecoruralis Egyesület vezetője lapunknak elmondta, a vetőmag-nagyvállalatok sikeres lobbijának az eredménye a szóban forgó uniós intézkedéscsomag, ami, ha elnyeri az Európai Parlament támogatását, két éven belül teljesen felszámolná a térség kisgazdaságait, a helyi termelőket és a biogazdálkodást.

A termelők nem vihetik piacra az árut, ha a vetőmag nem szerepel a nemzeti regiszterben, márpedig a bevizsgálás nagyon költséges, a háztáji gazdaságok számára teljesen lehetetlen feladat. Szőcs szerint Franciaország az intézkedés ötletadója és egyben az első áldozata is, ahol már néhány éve érvényben van egy olyan nemzeti szabályozás, amely teljesen eltüntette a kisgazdákat a piacról.

Büntetnék a piaci zöldségárusokat is

Elképzelhető például akár az is, hogy két éven belül a kolozsvári nagypiacon ellenőrök bírságolják a hóstátiakat, ha nem tudják igazolni, hogy az a vetőmag, amiből a kifejlett terményt árusítják, nemzetközi regiszterben bevizsgált állományból származik.

Ugyanis a szabályzat értelmében egészségügyi kockázatnak számít valamennyi termény, ami nem bevizsgált vetőmagból származik. Olyan terményekről van szó, amelyeket az emberiség évszázadok óta egészséggel fogyaszt, és amelyek genetikai sokféleségük révén alkalmazkodtak a kontinens különböző földrajzi feltételeihez, valamint a klímaváltozásokhoz.

„A kisgazdák és az egészséges, hagyományos zöldségek teljes körű eltűnésével kell számolnunk ebben az esetben” – fogalmazott Szőcs, aki szerint még van lehetőség a szabályozás módosítására, ami a kistermelőket is kedvezményezze.

„Abban az esetben, ha sikerül új határozatokat beépíteni a meglévő, még vita alatt álló intézkedéscsomagba, és ezek a határozatok a biodiverzitást, a kisgazdák érdekeit szavatolják, akkor nem kell attól tartanunk, hogy Európaszerte felszámolják a termelői piacokat” – összegzett Szócs. Hozzátette, nagyon fontos, hogy egészségünk érdekében minél több európai polgár társuljon a német tiltakozócsoport által kezdeményezett petícióhoz.

Az online petíció magyar nyelven is elérhető, és 2013. október 31-ig írhatják alá mindazok, akik életben tartanák a biogazdálkodást és a kistermelői gazdálkodást. Az aláírást itt lehet megtenni:

Pásztor Krisztina

Emlékeztető: „Az IMF és a Világbank csak akkor adjon hitelt egy országnak, ha agresszív népességcsökkentő programokat indít el.” (Henry Kissinger)

Címkék: bio eu gyilkos halál hun imf lobbi magyar nato vetőmag világbank zsidók

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

1848 és 1956 után újból világtörténelmet ír a magyarság?

Egyre több jel utal arra, hogy kezd világpolitikai tényezővé válni a Magyarországon terjedő „antiszemitizmus és rasszizmus” ügye. Igazán büszkék lehetünk. Lehetséges, hogy a magyar nemzet ismételten világtörténelmet ír, és mi leszünk azok, akik kiütjük az első téglát a megdönthetetlennek hitt cionista birodalom falaiból? Lehetséges lenne, hogy legszebb álmaink valóra válnak, és makacs ellenállásunkkal - 1848 és 1956 csodálatos forradalmai után - megint csak képesek leszünk kivívni az emberiség jobbik részének csodálatát?

Mindezek egyelőre csak óvatos kérdések. Ami azonban már most is tény, az a következő: a szétdarabolt, tönkretett és a végsőkig kizsigerelt magyarság „szélsőséges erőinek” sikerült alaposan zavarba hozni a félelmetes „háttérhatalmat”. Végre egyszer mi állítottuk dilemma elé a globális birodalom cionista oligarcháit, és nem ők minket. A dilemmájuk pedig pontosan ugyanaz, mint amellyel minden elnyomó elit, minden korban szembenézni kényszerült a történelem folyamán: ha erőszakkal sújt le az önkényuralmával szemben szervezkedő erőkre, esetleg olajat önt a tűzre, viszont ha a „gőzleeresztés” céljából hagyja létezni az ellenállást, akkor pedig annak megerősödésével kell számolnia. A történelem tanúsága szerint az uralkodó rétegek sohasem tudják pontosan, hogy a szigor vagy az engedmények politikája a célravezető-e egy erősödő ellenzéki erővel szemben. Ezért azután súlyos ellentétek keletkeznek az oligarchián belül a „galambok” és a „héják” között. Az oligarchia megosztottsága azonban ismételten csak az elnyomott rétegek és népek malmára hajtja a vizet. A következmény pedig általában egyfajta – gyakran kapkodva és rosszul kivitelezett - „húzd meg, ereszd meg” politika. A végeredmény pedig sok esetben az ellenzéki mozgalom további erősödése, végül pedig a szabadságharc.
Hogy a cionista uralkodó elit dilemmája még teljesebb legyen, elnyomóink kénytelenek szembesülni azzal a ténnyel is, hogy – más országokkal ellentétben – hazánkban sem a média, sem az oktatás révén nem sikerül teljes engedelmességre és a gyarmatosítók szeretetére nevelni jelentős tömegeket. Büszkén mondhatjuk, hogy talán a világon nálunk akadozik a leginkább a híres zsidó agymosó gépezet. Erről a „kuruckodásról” beszélt volna Orbán Viktor, amikor „félázsiai népségnek” titulálta a magyarokat? Ady egyik versében találóan írta, hogy a magyar nemzet „uralkodást magán nem tűr”. (Igaz, hozzátette azt is, hogy „szabadságra érdemetlen”, de ebben talán tévedett.) Persze az elmúlt évtizedek során az a látszat keletkezhetett az egymást követő két elnyomó rezsim (a kommunista és a liberális-cionista) ellenfeleiben, hogy a magyar megalkuvó, belenyugvó, „birka” néppé vált, azonban meglehet, a látszat csalt, és több millió magyar lelkéből továbbra sem sikerült kiirtani az ellenkezés, a kuruckodás, az ellenállás szellemét.
Kínos helyzet elé állítottuk a cionista pénzügyi elitet még egy másik vonatkozásban is. A „demokrácia” az elmúlt száz év során kiépült zsidó világhatalom egyik alapmítosza, ezért aztán a világhódítók komoly bajban vannak, amikor kiderül: a „demokráciának” nevezett népámítás révén sem sikerül biztosítani a zsidóság kiváltságait és a cionista rendszer legitimitásának fenntartását. A háttérhatalom berkeiben és hazai kollaboránsaik körében egyre kevésbé értik, miért működik a „demokrácia” a birodalom legtöbb tartományaiban, és miért nem működik nálunk. „értelmiségük” és dróton rángatott „politikusaik” mindenféle agyament „válaszokat” izzadnak ki magukból, melyekből jól látszik a teljes tanácstalanság. A „félázsiai” és „moslékzabáló” „kurva ország” „rasszistáinak” és „antiszemitáinak” ténykedése nyomán ugyanis kutyaszorítóba került a cionista-liberális elit: uralmát idehaza egyre inkább csak úgy képes elfogadottá tenni, sőt egyáltalán fenntartani, ha a demokrácia fügefaleveleit félredobva nyílt diktatórikus eszközökkel nyomja el a hazafias ellenállást. Csakhogy az önkényuralmi eszközök nyílt alkalmazása esetén nem fog-e lelepleződni az egész hamis „demokratikus” színjáték? A cionista uralkodó rétegek számára tehát a kérdés a következő: mi a nagyobb veszély, a magyarok kuruckodása és az ellenállás szellemének átterjedése más államokra, vagy pedig a demokrácia mítoszának esetleges megrendülése?
A zavar, a kapkodás, az idegesség jól érzékelhető a „nemzetközileg szervezett zsidóság” soraiban. (Gondoljunk csak a Zsidó Világkongresszuson történtekre, az egymással ellentétes megnyilvánulásokra, Lauder „bocsánatkérésére”, a „galambok” és a „héják” ellentétes megnyilvánulásaira, a minket csábítgató szirénhangokat követő fenyegetőzésekre stb.) És bizony büszkén mondhatjuk: a zűrzavart és idegességet a zsidóság legendásan egységesnek látszó soraiban nem az iszlamista harcosok, nem is az oroszok vagy a kínaiak, hanem mi, „moslékzabáló” magyarok idéztük elő.
A világhódítók és hazai szekértolóik feje leginkább mégis azért fáj, mert attól tartanak, az anticionista magyar ellenállás rokonszenvet ébreszt másutt is, és függetlenségi törekvéseink követőkre találhatnak a globális birodalom más alávetett tartományaiban. Talán mégis kegyes lesz hozzánk a sors, és a magyarság ismét világtörténelmet ír? Csak rajtunk múlik.
Perge Ottó - Kuruc.info

Válasz