Hunmagyar Vérszövetség Blog: 2011. február

Hunmagyar Vérszövetség klub hírei - 2011. február

Minden ellenkező híreszteléssel szemben: a történelemnek is van humora. És aki kutatóként szemfüles, az keresetlenül is talál, sokszor olyan „komoly” dokumentumokat, amelyek mosolyt csal(hat)nak az arcára, sőt akár röhejessé is válhatnak a idő múlásával az utókor szemében — csak figyelmesen kell olvasni a sokszor nyelvtani bakikkal teli irományokat. Révész Béla „főfoglalkozású” mániája, hogy a félmúlt korábban titkosított, köntörfalazva készült állambiztonsági iratait böngéssze lankadatlanul a közérdeklődés előtt elzárt levéltárakban, hátha „gyöngyszemekre” akad.

Megúsztuk a terrorbombázást - illusztrációA világháború alatt több mint 26 ezer tonnányi bombát dobtak a szövetséges, túlnyomórészt amerikai repülőgépek Magyarországra. Ez nagy szerencse volt, mert így kimaradtunk (2) Churchill bosszú vezérelte „terrorbombázásaiból”. A legdurvább támadás Budapestet érte, amikor gyújtóbombákkal árasztották el a várost – többé-kevésbé véletlenül. Azóta csak idő és balszerencse kérdése, hogy valaki felrobbantson egy szunnyadó bombát: a fővárosnak ugyanis alig akad olyan pontja, amely garantáltan nincs „aláaknázva”

Magyarországon Budapesten rejti a legtöbb világháborús robbanóanyagot a föld, de mivel a front keresztülvonult az országon, mindenhol számítani lehet rá.

Miért gyűlöli magyar a magyart? - illusztrációHorthy a nácik kiszolgálója vagy nemzetünk megmentője? Károlyi Mihály hazaáruló vagy demokrata? Trianon az égbekiáltó gaztett vagy az igazság pillanata? Kinek a szobrát döntsük le Magyarországon és kit öntsünk bronzba helyette? Miért értékeljük érzelmi alapon a történelmet? Miért gyűlöli magyar a magyart? A történelem politikai célú kiforgatása bűn, ami vissza is üthet – Zeidler Miklós történésszel beszélgettünk.

Alig egy nap különbséggel két levél érkezett szerkesztőségünkbe.

Egyetemi hallgatók szervezésében került sor egy ötpárti kerekasztal-beszélgetésre, több száz fiatal részvételével. Az erről készült tudósításunkban bemutatjuk a fő nézetbeli eltéréseket, fölelevenítjük az esemény legmeglepőbb fordulatait, és beszámolunk a botrányról is.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzata közös szervezésében került sor a PPPKE-JÁK egyik előadótermében Milyen lesz az új alkotmány?

rendori_brutalitas_oktober23.jpgBaj, de nem nekem és nem az igazságérzetnek - így reagált Balsai István miniszterelnöki megbízott a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában hétfőn reggel arra a felvetésre, hogy nem gond-e, ha az általa jegyzett semmisségi törvényjavaslat a 2006-os események kapcsán lényegében a teljes, ott jelen volt rendőri vezetés szavahihetőségét kétségbe vonja. Hozzátette: a negyvenötezer rendőrből mintegy kétszázan írtak megalapozatlan jelentéseket, amelyek alapján tömegesen tartóztattak le fiatalokat az első fokon eljáró bíróságok.

A budapesti ostrom magyar katonái nem nyilas-fasiszta banditák voltak. Azt se tudták, mi az. Ám mivel Horthy parancsa ellenére sem tették le a fegyvert, Sztálin nem tudott eljutni a Rajnáig. Megakadályozták Nyugat-Európa bolsevizálódását.

Sujánszky Jenő emlékszik így vissza az 1944-45-ös budapesti ostromra, melyben tizenöt esztendősen vett részt a Siófokon gyerekeskedett kadét.
– Való igaz, a németek oldalán harcoltunk, ám hogyan is lehettünk volna fasiszták, amikor azt se tudtuk, mi az?