Hunmagyar Vérszövetség Blog: 2011. január

Hunmagyar Vérszövetség klub hírei - 2011. január

Valószínűleg mindenki hallotta már az 1956-os forradalom egyik örökzöldjét, amikor a tankból a fejét kidugó orosz katona azt kérdezi az út szélén komoran nézelődő honpolgártól, merre is van Szuez? Nos, ez a kör bezárult, most Egyiptom halad a forradalom felé, és az ellenállás jelképe nem más, mint Szuez városa. Félrenéznek-e újra a világ hatalmai?

"Mindannyian Khaled Szaidok vagyunk"

Miközben digitális vasfüggöny ereszkedik le Egyiptomra, még kijutnak a weben hangok a piramisok országából, amik szerint ma "Szabadság, változás és igazság" néven újabb masszív országos tüntetés készülődik a a 30 éve hatalmon lévő Hoszni Mubarak elnök uralma ellen.

Az újabban megnyílt (elsősorban orosz) levéltárak adataira alapozva olyan tanulmányok sora lát napvilágot, amelyek átértékelik a múltat, s ezzel részben a magyar katona szerepét is. Ezek a munkák egyelőre csak szűk körben ismertek. Végh Ferenc a honvédség vezérkari főnöke volt: tanulmányát a minisztérium folyóiratában, a Haditechnikában jelentette meg a közelmúltban. (A tábornok is többségében orosz forrásokra, elsősorban Viktor Szuhorovra hivatkozik.)

Ha majd a széles közvélemény előtt is ismertek lesznek ezek az elméletek, nyilván heves vitákat váltanak ki.

John Perkinst hallgatva Magyarországra gondolok

Csak, hogy tisztában legyünk vele, hogy válaszolni tudjunk a kérdésre, hogy milyen világban is élünk? Ezen a héten ezért is írtam. Egy olyan világban, ahol a népesség egy százaléka birtokolja a bolygó javainak negyven százalékát. Egy olyan világban, ahol 34 ezer gyermek hal meg minden egyes nap, szegénységben és gyógyítható betegségekben, ahol a bolygó népességének fele 2 dollárnál kevesebből él naponta. Ebben a világban egy dolog világos.

A szabadságjogok számonkérhetőségét szorgalmazza a magyar demokrácia védelmében, az uniós intézményekhez és kormányokhoz intézett nyílt levelében 70 európai értelmiségi, köztük Václav Havel és Göncz Árpád. A levél aláírói úgy látják, megtörtént az, amit az Európai Unió hivatott megakadályozni: az EU saját határain belül, a 2004 óta tagállam Magyarországon felszámolták a liberális demokráciát. A kormány, habár demokratikusan választották meg, visszaélve parlamenti többségével módszeresen leépíti a demokrácia fék- és ellensúlyrendszerét, eltörli az alkotmányos korlátokat, és a kormányzó párt uralma alá hajtja az összes hatalmi ágat, a független intézményeket és a sajtót - állt az írásban.

Asztalos György üzente 7 éve

Mijen, érdekes mikor ökvoltak hatalmon-, már akik- alá irták ezt afelhivást. Akor nemakarták felhivni senki figyelmét, ezekre a dolgokra...........

"Időzz meg itt, egy pillanatra vándor, s mondj el egy imát, szeretett, igazi hazánk, Nagy - Magyarország feltámadásáért"
Többen kiöltözve, könnyes szemmel érkeztek a csíkszeredai konzulátusra hétfőn, hogy visszaigényeljék magyar állampolgárságukat. Volt, aki már kétszer, volt, aki egyszer vesztette
el a magyar állampolgárságát. A lelki megerősítés mindenkinek fontos, de
többen a román helyett felmutatott magyar útlevéltől a nyugat-európaiak
megvető pillantásainak elkerülését is várják.

A Vörös Hadsereg és a civilek találkozásáról a személyes visszaemlékezések épp olyan fontosak, mint a történészi munkák, mert egyre kevesebben élnek már közöttünk, akik még el tudnák mondani mi, hogyan történt akkor.

Közülük egy orvost, aki még viszonylag ép bőrrel megúszta a kalandot, annak idején a háború sodort megyénkbe. Az ő emlékeit szedtük most csokorba.

Amikor az oroszok megközelítették a lakhelyét, régi kártyapartnerével, a helyi uradalom gazdatisztjével a távozás mellett döntöttek.