Hunmagyar Vérszövetség Blog: 2010. november

Hunmagyar Vérszövetség klub hírei - 2010. november

Önkéntes informátorként jelentett 1985-ben Paul Lendvai újságíró a diktatúra külügyminisztériumának. Az elsőként A Heti Válasz által publikált dokumentum szerint a magyar politikát jelenleg is elemző "legendás" bécsi zsurnaliszta szinte szimbiózisban élt a Kádár-rendszer hivatalosságaival.

"Egy politikai hírlapírónak, ha meg akarja őrizni tekintélyét és önbecsülését, egy interjú vagy a hatóságok jóindulatának megőrzése érdekében nem szabad kétes értékű kompromisszumokat elfogadnia" - olvasható Paul Lendvai magyarul 1990-ben megjelent, Magyarország kívülről, avagy a túlélés művészete című könyvében.

Bizonyára emlékszünk arra, hogy a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején, Magyarországon kutatási célú robbantásokkal feltárták, mit rejt a föld mélye. Természetesen mindezt állami finanszírozással, vagyis a mi pénzünkből hajtották végre.
Ekkor jöttek rá, merre húzódik a könnyen kiemelhető termálvizek vonala, hol vannak a legnagyobb földgáz , valamint kőolaj lelőhelyek és sok egyéb ásványkincs. Ekkor elkészült Magyarország geológiai ásványkincseit nagy vonalakban leíró térképe.

Hihetetlen diplomáciai sürgés-forgás indult meg a nagyhatalmaknál 1917 novemberében. A bolsevik hatalomátvétel egybeesett Finnország önállósodásával, a Kínáról szóló amerikai-japán egyezménnyel, illetve a „lengyel kérdés végleges megoldásáról” folyó német-osztrák-magyar tárgyalásokkal.

Az 1917-es orosz bolsevik hatalomátvételről szólósorozatunk harmadik részében a korabeli nemzetközi erőviszonyokat igyekszünk bemutatni. Azon a napon, amikor Péterváron Lenin és Trockij átvette az irányítást, Berlinben az Osztrák-Magyar Monarchia képviselője arról győzködte állítólag a német császárt, hogy a lengyel koronát tegyék IV.

Bal: Zuschlag János, jobb: Szent László - nem említhetőek egy lapon.Bal: Zuschlag János, jobb: Szent László - nem említhetőek egy lapon.

Mi a nők szerepe a politikában, és hova vezethető vissza a "törökkérdés"? Mi fontos az egyik és mi fontos a másik oldalnak? Sorozatunk harmadik részében foglaltak alapján mindenki eldöntheti, hogy hova is tartozik.

A két típusú beállítottság az emberek politikájában is megmutatkozik. Mondhatni, hogy vannak baloldali és jobboldali politizálási viselkedésminták. Ebben a rövid eszmefuttatásban inkább a döntési mechanizmust, a gondolkodást, annak általánosságát szeretném bemutatni és nem feltétlenül azon címkézéseket alátámasztani, vagy éppen cáfolni, hogy pl.