Hunmagyar Vérszövetség Blog: 2010. április

Hunmagyar Vérszövetség klub hírei - 2010. április

.

Az elszakított területeken működő nagy politikai szervezetek nem képviselik az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyarság többségének érdekeit. Remélem, hogy minél hamarabb ki fog nevelkedni egy Jobbikhoz hasonló új nemzedék az ideiglenesen elszakított területeinken is - nyilatkozta lapunknak a Jobbik alelnöke és EP-képviselője, amikor az elmúlt napok külhoni elhatárolódás-hullámáról kérdeztük.

- Úgy tűnik, a gúnyhatárokon túl is politikai egységfront alakult a Jobbik ellen: az RMDSZ és a VMSZ elnöke szabályosan elhatárolódott Tőletek, Tőkés László, miközben isteni igazságszolgáltatásnak nevezte a Fidesz győzelmét, a Jobbikról azt mondta, nem a jóindulat vezérli, az MKP elnöke pedig azzal intézte el a kérdést, hogy szerinte regionális párt maradtok.

HunHír.Hu

holo.jpgDr Bősze Ferenc ügyvéd Magyarország oldalán beavatkozott a "holokauszt-túlélők" MÁV elleni perébe. Mint a veszprémi ügyvéd írja, ez a követelés, - amennyiben célt ér – jelentősen megnehezíti a kilábalást a válságból, ami országunkat sújtja, ugyanakkor a pernek társadalmi vetülete is van. Ez a per ugyanis – már maga a perindítás ténye - oly mértékben megalázó és vérlázító a jelen kor magyar társadalmával szemben, hogy az alkalmas lehet, akár a köznyugalom megzavarására is.

.

Száz évvel ezelőtt néhány budapesti és székelyföldi napilap, illetve folyóirat rendszeresen foglalkozott két jelenséggel. Az egyik a Bukovinából Magyarországra történő székely bevándorlás, a másik a Székelyföldről Romániába folyó kivándorlás volt.
Mi a magyarázata annak, hogy miközben a székelyek egy kis csoportja Bukovinából Magyarországra igyekezett, ugyanakkor jelentős székely tömegek kifelé özönlöttek a Regátba? Az alábbiakban erre a kérdésre próbálok választ adni.

.

Arról van szó, hogy a „zárt szám”, amit újabban mint legelső zsidótörvényt, valamilyen oknál fogva pedig magyar zsidótörvényt emlegetnek, távolról sem magyar lelemény.

AMI NEM MINDEGY: закрытое число студентов, vagy numerus clausus

Az első numerus clausust ugyanis Oroszországban vezették be, 1887-ben. Ez a törvény az orosz „forradalomig”, ami egyáltalán nem létezett, csupán puccs volt, és a még lakatlan Téli Palota megszállása is humbug.

SZITTYA VILÁGTALÁLKOZÓ 2O1O-ben

(Meghívó)

Turul Szövetség szervező bizottsága nevében szeretettel és tisztelettel várom Önt ………………………… és a társaságában levő …. főt (igény, ill. előzetes jelentkezés alapján kitöltendő és magukkal hozandó!) a hagyományoSzittya Világtalálkozóra (SZVT), mely most is az év egyik kiemelkedő nemzeti eseményének ígérkezik.

A szabadon látogatható 2 napos rendezvény 2010. június 12-én (szombaton) 10 órakor kezdődik Budapesten, a Magyarok Háza Széchenyi termében.

.

Az SZDSZ 1998-as (7,57% területi listán) és az LMP 2010-es (7,48%) eredményeit nézve komoly átfedést találunk a két párt támogatottságának földrajzi megoszlása között. (Ezt az SZDSZ későbbi, 2002-es és 2006-os eredményei is alátámasztják.) Mindkét választáson egy baloldali kormány bukott meg.

Egy különbség van: a zöld szín
(Véleményvezér blog nyomán S. Tibor - Kuruc.info, kép: Nol)

HunHír.Hu

A lengyel elnöki gép tragédiája – és vele a lengyel elit jelentős részének elvesztése – azért is van különös hatással Magyarországra, mert Lengyelország kulcsszereplő mind a visegrádi országok együttműködésében, mind egy észak-dél típusú közép-európai regionális együttműködésben – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A szakember nem tartja kizártnak, hogy egy időre – kegyeleti okokból – esetleg titkosítják majd a tragédia körülményeit tisztázó vizsgálat anyagait.

Siklósi András - HunHír.Hu

lech_kaczynski.jpgKaczynski Katinyba (Katyn) látogatott volna, az 1940-es bolseviki mészárlás helyszínére, hogy lerója kegyeletét a több ezer ártatlanul kivégzett katonatiszt emlékművénél. Előzőleg a héten Putyin már tisztelgett a mártírok előtt, Donald Tusk lengyel kormányfővel együtt. Erre az eseményre a nem éppen oroszbarát Kaczynskit nem hívták meg, ezért akart ő külön emlékezni. Sajnos azonban nem jutott el odáig...

Az Interfax Hírügynökség (a területi kormányzó tényközlésére hivatkozó) jelentése szerint szombaton, az oroszországi Szmolenszk katonai repterének közvetlen közelében lezuhant a lengyel államfőt, Lech Kaczynskit, a feleségét, valamint más fontos személyiségeket (kormánytagok, történészek, katonai és pénzügyi szakemberek, továbbá az egykori katinyi áldozatok hozzátartozói), összesen 132 főt szállító repülőgép.

.

Ki is a "terrorista" és a "halálbrigádokat" támogató?

Akárcsak a férje: elszántAkárcsak a férje: elszánt

Ki is a "terrorista" és a "halálbrigádokat" támogató? Budaházy György felesége, Berni csattanós választ adott Lendvai Ildikó vádaskodásaira.

Nyílt levél Lendvai Ildikó részére

A médiában elhangzott nyilatkozatára szeretnék reagálni, melyben felszólította Morvai Krisztina EP képviselőt, hogy mondjon le, ezen kívül férjemet, Budaházy Györgyöt is megszólította.

Falusy Márton - HunHír.Hu

Írásom első részét ezzel a mondattal zártam: „A folytatásban arról lesz szó, hogyan is képzelte el a Magyar-Csiha páros a class action hazai verzióját.” Az alábbiakban az Országgyűlés által megszavazott törvény szövegét fogom elemezni, s kitérek majd arra is, hogy Sólyom László miért akadályozta meg a jogszabály hatálybalépését.

Mielőtt azonban szövegelemzésbe fognék, röviden definiálnom kell a csoportos perlés fogalmát.

Glad I've finlaly found something I agree with!

Falusy Márton - HunHír.Hu

Amikor megérkezett a hír hazánkba, hogy Chicagóban ún. „holocaust”-túlélők pert indítottak a hazai bankok, pénzintézetek ellen, azonnal nyilatkozott Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke. Nyilatkozatát ismertető korábbi cikkemben ezt írtam: „Arra a kérdésre, hogy a per miért az Egyesült Államokban zajlik, Feldmájer azt válaszolta: ezt másoktól kell megkérdezni. No-no. Feldmájer is tudja a választ, csak nem mondja ki. Legközelebb erről írok majd, hogy az ügy hazai szálai is világosak legyenek.

Kellemes, békés húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasónak!